hangplanten voor buiten in de zon

8 beste hangplanten voor buiten in de zon

Hangplanten zijn een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte, of het nu gaat om een tuin, balkon of terras. Ze voegen niet alleen een vleugje groen toe, maar kunnen ook kleur en leven brengen op plekken waar grondoppervlak beperkt is. Als je op zoek bent naar hangplanten die goed gedijen in de zon, dan ben je hier aan het juiste adres. Het mooiste is om deze hangplanten in een zwarte plantenhanger te plaatsen, dat staat erg mooi in je tuin! In deze blogpost belichten we 8 van de beste hangplanten voor buiten in de zon, perfect voor tuinliefhebbers, beginners met planten en iedereen die op zoek is naar inspiratie voor hun buitenruimte.

Wat is een hangplant?

Hangplanten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook vele voordelen. Ze kunnen kale muren of schuttingen bedekken, verticale dimensie toevoegen aan je buitenruimte, en zelfs de lucht zuiveren. Het kiezen van de juiste hangplanten voor een zonnige plek buiten is echter essentieel. Niet alle planten zijn bestand tegen de volle zon en sommige kunnen verbranden als ze te veel direct zonlicht krijgen. De meeste hangplanten bedekken je ook niet tegen de zon. Lees daarom hier de 8 tips voor het creëren van schaduw in de tuin. We hebben een lijst samengesteld van 8 hangplanten die perfect zijn voor een zonnige standplaats buiten.

Top 8 hangplanten voor buiten in de zon

  1. Braam: Deze gemakkelijke, bloeiende hangplant met roze of witte bloemen voegt een charmant tintje toe aan elke buitenruimte.
  2. Petunia: Populair en rijkelijk bloeiend, de petunia is verkrijgbaar in diverse kleuren en gedijt goed in de volle zon.
  3. Verbena: Met zijn sierlijke, trosvormige bloemen is de verbena een prachtige toevoeging aan hangmanden of hanging baskets.
  4. Lantana: Deze vlindermagneet trekt niet alleen vlinders aan, maar heeft ook opvallende, trosvormige bloemen die goed gedijen in de zon.
  5. Fuchsia: Met zijn elegante, klokvormige bloemen in diverse kleuren is de fuchsia een favoriet onder tuiniers voor hangende manden.
  6. Calibrachoa: Ook wel bekend als de mini-petunia, deze plant produceert een overvloed aan bloemen in felle kleuren en houdt van de zon.
  7. Million Bells: Compact blijvend en overvloedig bloeiend, de million bells is perfect voor hangende manden of containers in de zon.
  8. Bacopa: Dit bodembedekkende plantje met kleine, stervormige bloemen is ideaal voor hangende manden of als randplant in de volle zon.

Verzorgingstips

Om ervoor te zorgen dat je hangplanten goed gedijen, is het belangrijk om ze regelmatig water te geven, te bemesten indien nodig, en te snoeien om de groei te bevorderen. Overwintering kan variëren afhankelijk van de plantensoort, dus zorg ervoor dat je de specifieke behoeften van elke plant kent.

Extra Tips

Combineer verschillende hangplanten voor een gevarieerde en kleurrijke uitstraling. Overweeg ook om creatieve ophangmogelijkheden te gebruiken, zoals oude manden, emmers of zelfs een ladder. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer een unieke en levendige buitenruimte. Als je een ruimere tuin hebt, dan is dit lastig om met hangplanten te vullen. Lees daarom hier de 8 tips om een grote tuin gezellig te maken.

Conclusie

Met de juiste zorg en aandacht zullen deze 8 beste hangplanten voor buiten in de zon je jarenlang plezier bezorgen. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, deze planten zijn perfect voor het toevoegen van kleur en leven aan je buitenruimte. Dus ga naar buiten, geniet van de zon en laat je tuin bloeien met deze prachtige hangplanten!

Hangplanten kunnen ook erg nuttig zijn om je privacy te bewaren. Wil je ontdekken hoe? Lees dan hier de 8 tips hoe je een struik als afscheiding kan toepassen.

Scroll naar boven